Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

Soiul de cireş Iosif

creat la SCDP Iaşi

Caractere morfologice. Ramura de un an este de grosime mijlocie, are un număr mijlociu de lenticele, lungimea internodiilor este normală şi pigmentaţia

antocianică a varfului lăstarului este absentă sau foarte slabă. Frunza are limbul

mijlociu de lung şi de lat, are intensitatea culorii verzi pe faţa superioară mijlocie şi peţiolul de lungime mijlocie. Glandele nectarifere sunt de culoare galbenă-oranj. Floarea are diametrul corolei mijlociu, petala are forma mijlociu obovată, iar dispoziţia petalelor este intermediară. Fructele sunt foarte mari, cordiforme şi cu punctul pistilar adancit. Epiderma este de culoare roşie inchis, cu un număr mic de lenticele de mărime mică. Pedunculul este lung şi mijlociu de gros. Samburele are forma eliptică mijlocie, văzută din partea ventrală. Mărimea samburelui este mijlocie.

Particularităţi biologice. Pomul are vigoarea mijlocie, portul semierect şi ramificarea mijlocie. Ramurile de rod predominante sunt cele mixte şi buchete de mai. Rodeşte bine asociat cu Stella, Van, Maria, Boambe de Cotnari şi Golia. Intră pe rod in anul V de la plantare şi rodeşte abundent an de an. Are rezistenţă medie la antracnoză, rezistenţă bună la monilioză şi ciuruire şi grad de atac zero la afide. Este rezistent la ger şi secetă.

Caracterizare tehnologică. Este un soi tarziu. Fructele ajung la maturitate in

perioada 25-27 iunie. Producţia medie este de 14,9 kg/pom, iar greutatea medie a unui fruct este de cca. 10,8 g. Pulpa este pietroasă, gustul este dulce acrişor şi

echilibrat. Samburele este detaşabil. Nu este susceptibil la crăparea fructelor.

Utilizare. Este destinat pentru consum in stare proaspătă şi pentru industrializare.

 

Daca ti-a placut sau te-a ajutat articolul nostru da-ne un like sau distribuie pe facebook!

 

 

https://www.facebook.com/iarmarok.ro

 

 

    
Data adaugarii: 23/08/2013 20:42:26
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: