Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

Mănăstirea "Maria Ciclova"

Cunoscută şi sub denumirea "Bisericuţa de pe cleanţ" (stânca) - ("Maria Fels" - germană), este situată în localitatea CICLOVA MONTANĂ din sudul Banatului

 

  Cunoscuta si sub denumirea "Bisericuta de pe cleant" (stânca) - ("Maria Fels" - germana), este situata în localitatea CICLOVA MONTANA din sudul Banatului, asezata la poalele muntelui Rol, pe Valea Calugarului, între Oravita si Ilidia. Printre urme scrise asupra localitatii dateaza din 1428, când regele Sigismund al Ungariei, în campanie împotriva turcilor spre cetatea Golumbatului, viziteaza cetatea Ilidia si ordona nobilului IMRE HIMFY din Ciclova Montana sa i se alature cu 50 de calareti.                    

       Existenta localitatii, bogata în minereu de cupru si argint dateaza cu mult înainte. Ciclova Montana ia o mare dezvoltare dupa eliberarea Banatului de sub turci. În 1719 si 1722 sosesc primii colonisti germani si în 1729, 1750-1780 se aseaza grupuri compacte de olteni numiti "bufeni". Se pun în functiune minele de argint si cupru, se construiesc cuptoare de topit. Între anii 1727-1728 se construieste fabrica de bere, despre care se spune ca furniza bere pentru curtea din Viena. În 1815, prin decret regal, se înfiinteaza monetaria statului pentru monede de arama ce funcioneaza pâna în 1855.                                 

      Tot la începutul secolului al XIX-lea se deschide o fabrica de unelte agricole compusa din câteva ciocane hidraulice. Ciclova-Montana având o mare pondere industriala în regiunea banateana cât si în întregul imperiu austro-ungar. Viata monarhala a existat de timpuriu în aceste locuri. La poalele stâncii pe care se afla azi biserica exista un schit, într-o grota, locuita de pustnici franciscani. În 1727, 2 iulie, de sarbatoarea Sf. Maria, se sfinteste capela construita sus pe stânca în prezenta minerilor si a populatiei românesti si germane, iar Papa dispus la cererea minerilor, pentru aceasta zi deplina iertare a pacatelor.                  

    Capela s-a numit "Maria Fels" si a devenit un loc de pelerinaj. În 1798 Papa Pius al VI-lea a emis un decret prin care a extins deplina iertare a pacatelor pe întregul an, la aceasta capela. "Istoria bisericii" "Maria Ciclova" scrie ca s-a voit construirea bisericii pe un loc liber, în centrul localitatii, unde se afla crucea de piatra ortodoxa, desi s-a adus întregul material de constructie s-a renuntat la aceasta deoarece "icoana de har" care s-a adus jos din capela, peste noapte se întoarce în capela. Asa a luat nastere "Biserica de pe cleant".                      

            În 12 mai 1854, mica fetita Elisabeta Windberger a cazut din imprudenta de pe înalta stânca a bisericii si a ramas prin minune dumnezeiasca nevatamata. "Maria Ciclova" a devenit un loc de pelerinaj pentru întregul Banat Montan.

    
Data adaugarii: 03/01/2013 20:59:55
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: