Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

Ministerul Agriculturii ar putea da bani pentru „vizualizarea” fraudei... din satelit

Romanian Agribusiness Conference, ediția a V-a, a fost una cu surprize. Pe lângă păcăleli, evaziune și prime pentru instalarea tinerilor fermieri, cei prezenți la eveniment au mai putut afla inclusiv că ne pregătim să luptăm cu frauda prin intermediul imaginilor din satelit.

Potrivit afirmațiilor lui Achim Irimescu, actual secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, pentru a nu periclita buna funcționare a Fondului (Fondurilor) Mutuale, MADR ar putea cumpăra un sistem capabil să arate cu exactitate cantitatea de cereale produsă la noi în țară, respectiv realitatea agrometeorologică din teren.
 
„Sper să reușim să cumpărăm un sistem care să-mi spună din satelit exact producțiile pentru că, vă imaginați, ce luptă va fi. Fondul Mutual... , Fondul Mutual! Dar unii sunt mai mutuali decât alții și ar prefera, dacă sunt în zona de sud, să aibă raportate tot timpul secetă, să se despăgubească pe seama celorlalți și a fondurilor europene”, a spus Irimescu în conferința de presă. 
 
În opinia secretarului de stat, este esențială achiziționarea unui sistem care să „spună din satelit” producția pe fiecare hectar, sisteme similare funcționând cu succes în Germania, în SUA ș.a.m.d. Totodată, Irimescu crede cu tărie în această potențială investiție, în condițiile în care lucruri care au mers bine în alte țări (exemplu fiind Fondul Mutual – n.r.) ar putea avea probleme serioase dacă nu sunt eliminații factorii de fraudă, evaziune etc.
 
„În România s-a evitat până în prezent (achiziționarea sistemului satelitar – n.r.), nu cunosc motivele, pot să le bănuiesc, dar în mod cert, dacă nu vom lua măsurile necesare, Fondul Mutual nu va funcționa cum trebuie”, a adăugat Irimescu. „Așa (...) se întâmplă în România. S-a întâmplat de-a lungul timpului să existe idei fantastice, care au funcționat (...) în alte state din lumea largă, dar care la noi au dat chix, au dat faliment, tocmai pentru că nu s-a supravegheat cum trebuie implementarea lor”.
 
Valeriu Steriu: „În secolul XXI, putem vedea din cer ce se întâmplă, cât se produce, cât se raportează”
 
La rândul său, fostul secretar de stat în cadrul MADR, Valeriu Steriu, apropiat al Cotroceniului, a afirmat că evaziunea și frauda nu sunt numai în domeniul comerțuluiși procesării, ci și în sectorul producției vegetale. De aceea, crede el, în secolul XXI, putem vedea din cer ce se întâmplă, cât se produce, cât se raportează. 
 
„Acest lucru foarte mult ar rezolva nu doar prima componentă, aceea a despăgubirii în caz de calamități, dar chiar și o confruntare. Îmi spunea un evazionist în anii '90: <<Grâul tace. El nu spune că s-au făcut 3.000 la hectar sau 7.000 la hectar>>. Lucrul acesta duce de foarte multe ori surplusul pe lanț în sus. Se produc mai multe pâini la negru, se vând mai multe pâini la negru, deci de undeva pleacă această evaziune și, de cele mai multe ori, din această zonă”, a mărturist Steriu. „Suntem totuși, în clipa de față, în zona în care niște zeci de milioane de euro pot supraveghea din cer și să vezi câteva miliarde cum se risipesc printr-un buzunar necusut. Ar fi, într-adevăr, de analizat fie un cadru legislativ, fie un proiect-pilot, fie o formulă cu aplicare acum, în 2014, nu vorbim de strategia pe termen lung, prin care descurajăm mai ales la ceea ce totuși s-a oferit ca un balon de oxigen – un TVA mai mic la grâu. În felul acesta, evident, cel puțin pe o zonă primară s-ar mai limpezi lucrurile”.

Sursa:

recolta.eu
    
Data adaugarii: 19/09/2013 17:48:49
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: