Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

Soarta exportului de ovine catre Turcia se decide astazi la Bruxelles

Autoritatile romane vor discuta astazi la Bruxelles reluarea exportului de ovine catre Turcia. Daca discutiile se for finalize cu un rezultat pozitiv, crescatorii de ovine ar putea primi o gura de oxigen deoarece Turcia era una din marile tari care importau masiv din Romania.

Pana acum din intalnirile pe care autoritatile le-au purtat cu partea turca nu a rezultat nimic concret. Ultima intrevedere oficiala nu s-a soldat decat cu amanarea discutiilor pe acest subiect. Atunci, dupa intalnirea pe care autoritatiile din Romania au avut-o cu partea turca, ministrul justitiei din aceasta tara a afirmat ca aceste probleme tehnice este oportun sa fie discutate cu ministrul agriculturii dar cu alta ocazie. Problemele Romaniei legate de exportul de ovine a inceput in ianuarie 2012 cand Turcia a decis sa opreasca importul dar si tranzitul prin tara lor a carnii de oaie romaneasca, mentioneaza recolta.eu
 

Totul a pornit de la scrapie, din cauza careia in urma cu un deceniu Romania a fost clasificata in categoria tarilor cu risc incontrolabil si nedeterminat in privinta incidentei si proliferarii cefalopatiei spongioase. Trebuie stiut insa ca aceasta maladie a fost depistata, in decurs de zece ani, la doar 256 de oi, dintr-un total de peste 8,5 milioane. Masura pare discriminatorie deoarece in conformitate cu prevederile din Codul de sanatate al OIE scrapia nu reprezinta un risc pentru sanatatea umana.

Mai mult decat atat  legislatia sanitara veterinara a Uniunii Europene nu prevede interzicerea tranzitului rutier cu carne provenita de la ovine din tari in care a fost diagnosticata scrapia. Ca un argument sta faptul ca in perioada 2010-2011 peste 100 de transporturi de carne de ovine au tranzitat Turcia cu destinatia tari arabe fara sa fi fost problem semnalate de catre autoritati.

Sursa:

recolta.eu
    
Data adaugarii: 10/04/2013 20:48:01
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: