Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

aspecte privind calitatea laptelui şi stabilirea relaţiilor contractuale pe filiera laptelui

În data de 15 martie 2013, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, secretarul de stat Daniel Botănoiu a avut o întâlnire cu Mihai Petcu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci Holstein-Ro pentru a discuta problemele prioritare cu care se confruntă sectorul laptelui.

În data de 15 martie 2013, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, secretarul de stat Daniel Botănoiu a avut o întâlnire cu Mihai Petcu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci Holstein-Ro pentru a discuta problemele prioritare cu care se confruntă sectorul laptelui.

Cu această ocazie au fost dezbătute aspecte privind calitatea laptelui şi stabilirea relaţiilor contractuale pe filiera laptelui (proiect de Lege care impune obligativitatea contractului între producător şi primul cumpărător).

De asemenea, s-a discutat despre modul de recunoaştere a formelor asociative pentru negocierea preţului laptelui pentru membrii proprii (criterii de constituire a asociaţiilor de producători şi cantitatea de lapte tranzacţionat/an). În cadrul întâlnirii de astăzi a mai fost analizat proiectul de lege a pajiştilor, precum şi legea camerelor agricole.

Acordarea sprijinului financiar în anul 2013 pentru sectorul de creştere a bovinelor a constituit un important punct pe ordinea de zi a acestei întâlniri. Acesta este format din: plăţile naţionale directe complementare (CNDP), sprijinul acordat producătorilor de lapte în zone defavorizate – fonduri FEGA –şi ajutorul de stat pentru determinarea calităţii genetice (COP) şi înfiinţarea registrului Genealogic.

Preşedintele Asociaţiei Holstein Ro a ţinut să puncteze, la finalul discuţiei, că membrii asociaţiei nu se confruntă cu problemele generate de prezenţa aflatoxinei în lapte, iar calitatea acestuia este conformă standardelor europene, motiv pentru care au înţeles să comunice opiniei publice mult mai bine aspectele referitoare la activitatea din domeniul creşterii vacilor de lapte.

*****

Tot în data de 15 martie 2013, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Secretarul de Stat Daniel Botănoiu a avut o întâlnire de lucru pentru analizarea legislaţiei care reglementează depozitarea seminţelor de consum şi regimul certificatelor de depozit.

La această întâlnire au participat reprezentanţi ai Direcţiei Generale Politici Agricole şi Strategii, ai Direcţiei Juridice, ai Direcţiei Generale Buget Finanţe şi Fonduri Europene, ai Serviciului de Audit Public Intern precum şi reprezentanţi ai sectorului de morărit-panificaţie şi ai depozitarilor care sunt membri în OIPA cereale.

Scopul acestei întâlniri a fost analiza stadiului implementării legislaţiei care reglementează depozitarea seminţelor de consum şi schema de garantare pentru certificatele de depozit precum şi formularea de propuneri pentru îmbunătăţirea acestui cadru legislativ.

Sursa:

www.madr.ro
    
Data adaugarii: 16/03/2013 14:14:26
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: