Ceapa rosie murata
specialitati de iarna
Ingrediente:
- 2 ceape rosii,
- 200 ml otet,
- 1 lingurita zahar,
- 1 lingura sare,
- 2 catei de usturoi,
- 1 ardei iute rosu,
- 10 boabe de piper negru,
- 10 boabe de mustar,
- 2-3 crengute de cimbru.
- 1 l. apa.
Preparare:
Apa se pune la fiert.
Intre timp, ceapa rosie se taie rondele .
Se dizolva zaharul si sarea in otet si se adauga si celelalte condimente (piperul si boabele de mustar).
Se pune ceapa taiata intr-o sita, deasupra unui vas mai mare si toarna apa clocotita peste ea. Si se lasa sa se scurga bine.
Ardeiul iute se taie rondele si usturoiul in jumatate.
Se pune ceapa in borcan (de sticla cu capac de sticla) si amesteca bine cu celelalte ingrediente.
NOTA MEA
Este buna de mancat din a doua zi.
Ceapa rosie murata se poate servi in sandvisuri, in salatele de varza dulce sau murata, ca si garnitura la fripturile din carne de porc sau peste.