Pulpa de miel la cuptor
cu portocale si rozmarin
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel, 3 kg,
- 2-3 crengute de rozmarin proaspat,
- 2 portocale,
- o capatana de usturoi,
- 50 ml. ulei de masline,
- 100 g. unt,
- sare si piper dupa gust.
Preparare:
Pulpa se curata de pielite, se spala si trebuie neaparat sa fie marinata, pentru o noapte, intr-un amestec de ulei de masline, usturoiul zdrobit si zeama de la portocale, introdusa intr-o punga care se sigileaza si se mai intoarce de cateva ori.
A doua ziam scos pulpa de miel de la marinat, am intepat-o din loc in loc cu varful cutitului si am introdus crengute mici de rozmarin.
In tava am turnat zeama in care a stat la marinat, putina apa si untul taiat cubulete.
Am introdus tava in cuprorul preincalzit la 180 de grade si am lasat-o timp de o ora jumatate. Din cand in cand se stropeste pulpa de miel cu zeama din tava si se mai intoarce de cateva ori, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti.
NOTA MEA
Pulpa de miel la cuptor e nelipsita de pe orice masa de Paste, dar hai sa incercam ceva deosebit.
Am servit pulpa de miel cu legume la cuptor si sos de afine.
sursa http://marinagospodina.wordpress.com