Supa crema de ciuperci
ciuperci champignon
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champignon,
- 2 cepe,
- 100 g unt,
- 3-4 catei de usturoi,
- 1,5 litri supa de pui (sau apa cucub de supa concentrata de pui),
- 300 g smantana,
- 3 linguri ulei de masline/trufe,
- sare si piper dupa gust.
Crutoane
- paine,
- 4 usturoi,
- cimbru,
- ulei de masline.
Preparare:
Intr-o cratita am incins uleiul, untul si am calit ceapa, usturoiul, tocate marunt .
Ciupercile spalate si taiate cuburi le-am pus peste amestecul de ceapa si usturoi si le-am lasat si pe ele la calit 5-10 minute.
Am amestecat in continuu ca sa nu se prinda si am adaugat supa de pui, am lasat la fiert 10 minute.
Daca nu avem supa , folosim apa cu concentrat de pui .
Pasam totul cu un blender si adaugam smantana, sare si piper .
Servim cu crutoane si smantana!
NOTA MEA
Pentru prima data am pregatit supa crema de ciuperci si, sincer nu m-am mai putut satura.
sursa http://marinagospodina.wordpress.com