Mancare de castraveti acri
preparat de post
Ingrediente:
- 1 kg. castraveti murati,
- 3 cepe,
- 10 bucati arpagic,
- 200 ml. supa sau apa,
- 100 ml. bulion de casa,
- 1 legatura marar,
- sare, zahar si piper dupa gust.
Preparare:
Se curata si se taie ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei impreuna cu arpagicul curatat, dar lasat intreg. Se stie ca dulceata preparatului o da cantitatea mai mare de ceapa.
Daca castravetii sunt prea acrii, taiati-le capatele si lasatii peste noapte in apa rece.
Dupa ce s-a calit ceapa se adauga castravetii taiati rondele si supa si se lasa sa fiarba, pana se inmoaie castravetii.
Se adauga bulionul si se asezoneaza cu sare, daca mai este nevoie, zahar si piper si se mai fierbe 10 minute.
Dupa oprirea focului se adauga mararul tocat marunt.
NOTA MEA
Fiind un preparat de post se mananca singur, cu paine de casa, eventual.
sursa http://marinagospodina.wordpress.com