Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.

Povestea iarmarok

Această poveste este dedicată unor oameni simpli, şi care, probabil, nu vor şti niciodată de existenţa ei, precum şi Măriei-Sale, Satul Românesc...

Sunt ţăran! Asta pentru mine este o certitudine. Mulţi percep acest fapt ca pe o grea povară de care trebuie să se ferească. Să nu recunoască că s-au născut la ţară, să nu cumva să-i descopere cineva! De parcă acesta ar fi un păcat major pentru cel în cauză.

Expresii de genul: „ăsta-i de la ţară...” care arată o anumită percepţie cu privire la această categorie de persoane sunt foarte dese.

Ei bine, oameni buni, eu consider că a fi ţăran este o mare calitate şi un dar cu care ne-am născut. De acolo pleacă şi vin toate lucrurile bune, de acolo vine hrana sănătoasă, acolo am copilărit şi noi, ne trimitem copiii în vacanţă şi tot acolo se află şi dragii noştrii părinţi la care ne gândim în fiecare zi.

Şi totuşi, parcă ne renegăm trecutul, într-o discuţie cu o persoană importantă, încercând să fim importanţi prin prestanţă şi atitudine...să fim stilaţi, deci nu ţărani.

Proiectul „iarmarok” s-a născut din această dorinţă, de a face lucruri bune pentru sat.

 Pentru că satul românesc merită mai mult, merită să trăiască şi să fie iubit. Nu merită ceea ce i se întâmplă, invazia kitsch-ului şi a făcăturii. Nu merită să fie batjocorit şi locuitorii lui să fie folosiţi doar odată la câţiva ani.

Dar nu-i întotdeauna aşa. Ţăranul român poate fi acuzat de multe, dar nu i se poate imputa că-i prost. Stă drept şi cumpăneşte. Alege aproape întotdeauna ceea ce trebuie.

M-a uimit deunăzi un cioban neaoş din Muntenia, care, după ce i-am explicat despre promovarea online a mioarelor şi mieluţilor, a spus aşa: „adică, eu să stau aici, pe munte, şi să mă sune cineva care vrea să-mi cumpere oile, no, păi asta-i bine!”

Eu şi colegii mei, care am dat suflet acestui proiect, am dorit şi dorim ca la „iarmarok”, orice om care iubeşte valorile satului românesc să se regăsească şi să revină cu plăcere.

Cam atât cu vorbăria! Să lăsăm faptele să vorbească „cum le şade bine unor ţărani”!

 

 

Un ţăran din iarmarok

    
Data adaugarii: 01/03/2013 21:25:39
Numarul de comentarii: 1
liviana candea a spus:
viata la tara este cea mai frumoasa poezie..incepand cu rasaritul soarelui cu mirosul ierbii,al vantului care adie...simti cum ti se umple sufletul cu viata..il simti cum zvacneste in tine..cum te pune 'la treaba' iti da cel mai adevarat optimism..sa mergi vara pe camp,prin lanuri de grau,de porumb ..prin padure unde miroase a copaci,pe unde misuna gazele,sa stai intins pe iarba sa intre in tine mirosul de pamant de glie..sau noaptea sa vezi cerul cu stele ..sa 'mirosi'intunericul 'luminat' de luna..asta este cea mai adevarata fericire..daca simti sau traiesti asta poti face orice..si asta inseamna viata la tara
Data adaugarii: 27/03/2013 11:50:10
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: