Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.

Privind producerea preparatelor din carne in familia Stauder, din localitatea Seini, judetul Maramures.

Bunicul STAUDER GYULA in anul 1930 (cand avea varsta de 20 de ani) a inceput activitatea de producer a preparatelor din carne : cãrnaţi , şuncã , slãninã , tobã , jumãri .....

Bunicul STAUDER GYULA in anul 1930 (cand avea varsta de 20 de ani) a inceput activitatea de producer a preparatelor din carne : cãrnaţi , şuncã , slãninã , tobã , jumãri , pateuri din carne , dupã  reţete originale , folosind materii prime , condiment si membrane naturale , amenajând o carmangerie de capacitate micã , unde lucrau in principal membrii familiei . Activitatea carmangeriei a fost interpretatã in timpul celui de-al doilea rãzboi mondial si pe perioada deportãrii bunicului. In timpul comunismului , activitatea de producer  a preparatelor din carne s-a restrains , produsele erau consumate in familie , de cãtre rude si prieteni .

Tata STAUDER GYULA PAL a preluat de la bunicul , tradiţia in domeniul preparatelor din carne . Aceastã activitate a fost reluatã legal dupa 1990 , infiinţãnd si o fermã proprie pentru creşterea porcilor . Ulterior (dupã anul 2000) in aceastã activitate a fost atras si nepotul STAUDER IOZSEF GYULA . In prezent producem intre 10-14 sortimente de preparate din carne , toate dupã reţetele originale . Menţionãm faptul cã producem cantitãţi reduse din fiecare produs (cãteva zeci de kg la o sarjã ) sic ã producţia nu are un character permanent . Preparatele din carne se valorificã prin magazinul propriu dar si cu ocazia unor tãrguri si expoziţii organizate in ţarã , dar si in Ungaria

In anii 2010 si 2011 am participat la Festivalul cãrnii si a şuncii , din localitatea Gyula –Ungaria , unde prosudele noastre au fost bine primite si apreciate , obţinãnd  locul:4(mentiune)  pentru“Cel mai bun carnaţi” , in condiţiile unei concurenţe deosebite data de cãtre preparatele din ţara vecinã , renumite pentru calitatea lor (aspect şi gust) atât in Europa cãt si in restul continentelor.

In familia Stauder exista si o traditie de vânătoare,asa cum si producerea de preparate din carne este la a treia generatie si ca si vânător este tot la a treia generatie,tanarul Stauder Iozsef Gyula este membru de vanator din data de 27.02.2012 .


poveste preluata de pe www.maramurestraditional.ro, site-partener iarmarok.ro

    
Data adaugarii: 20/02/2013 20:19:07
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: