Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

Soiul de cireş Cristirin

creat de Bazgan Constantin din Iaşi

Caractere morfologice. Ramura de un an este de grosime mijlocie, are un număr mijlociu de lenticele, lungimea internodiilor este normală şi pigmentaţia

antocianică a varfului lăstarului este slabă. Frunza are limbul lung şi mijlociu de lat, are intensitatea culorii verzi pe faţa superioară deschisă şi peţiolul lung.

Glandele nectarifere sunt de culoare galben-verzui. Floarea are diametrul corolei mijlociu, petala are forma mijlociu obovată, iar dispoziţia petalelor este liberă.

Fructele sunt mari, reniforme şi cu punctul pistilar adancit. Epiderma este de

culoare roşie inchis, cu un număr mijlociu de lenticele de mărime mică. Pedunculul este scurt şi mijlociu de gros. Samburele are forma larg eliptică, văzută din partea ventrală. Mărimea samburelui este mijlocie.

Particularităţi biologice. Pomul are vigoarea mijlocie, portul mutant şi ramificarea mijlocie. Ramurile de rod predominante sunt cele mixte şi buchete de mai. Rodeşte bine asociat cu Stella, Van, Maria şi Boambe de Cotnari. Intră pe rod in anii III-IV de la plantare şi rodeşte abundent an de an. Este slab atacat de monilioză şi ciuruire, este tolerant la antracnoză şi grad de atac zero la afide. Este rezistent la ger şi secetă.

Caracterizare tehnologică. Este un soi precoce. Fructele ajung la maturitate in

perioada 10-12 iunie. Producţia medie este de 10-12 t/ha, iar greutatea medie a unui fruct este de cca. 7,4-8,3 g. Pulpa este pietroasă, gustul este dulce acrişor şi echilibrat. Samburele este detaşabil. Nu este susceptibil la crăparea fructelor.

Utilizare. Este destinat pentru consum in stare proaspătă şi pentru industrializare.

 

Daca ti-a placut sau te-a ajutat articolul nostru da-ne un like sau distribuie pe facebook!

 

 

https://www.facebook.com/iarmarok.ro

 

 

    
Data adaugarii: 23/08/2013 20:39:05
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: