Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

Soiul de cais Elmar

creat la SCDP Constanţa

Caractere morfologice. Lăstarul tanăr prezintă pigmentaţie antocianică mijlocie la nivelul varfului. Pe ramura de un an, mărimea suportului mugurelui vegetativ

este mijlocie. Limbul este de mărime mijlocie, intensitatea culorii verzi pe faţa

superioară este mijlocie şi are varful scurt. Forma bazei este trunchiată, unghiul de la varf este puternic obtuz, marginea bidinţată şi peţiolul lung. Glandele nectarifere sunt mari şi in număr mai mare de trei. Floarea este mijlocie, cu petala de formă circulară şi culoarea feţei inferioare este roz-deschis. Fructul este de mărime mijlocie, are forma ovală, cu cavitatea pedunculară mijlociu de profundă şi forma varfului rotunjită. Pubescenţa este absentă. Culoarea de fond a pieliţei este oranj mijlociu, iar nuanţa culorii acoperitoare este roşie, de intensitate mijlocie. Pulpa este de culoare oranj mediu, are textura mijlocie şi este moale. Procentul de sambure este mijlociu, iar aderenţa samburelui la pulpă este absentă sau foarte slabă spre slabă.

Particularităţi biologice. Pomul este semiviguros cu portul etalat şi gradul de

ramificare mijlociu. Prezintă comportare bună la bolile specifice caisului (Monilinia laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta).

Capacitatea de producţie. Este precoce, rodeşte incepand din anul al lll-lea

de la plantare. Producţia medie este de 31 kg/pom şi este constantă.

Caracterizare tehnologică. Fructele ating maturitatea de consum in a treia

decadă a lunii iunie. Au cca. 51,3 g., procentul de sambure este de 5,8%, substanţa uscată :13,7% şi vitamina C: 17mg /100 g..

Utilizare: Este destinat pentru consum in stare proaspătă şi pentru industrializare.

 

Daca ti-a placut sau te-a ajutat articolul nostru da-ne un like sau distribuie pe facebook!

 

 

https://www.facebook.com/iarmarok.ro

 

 

    
Data adaugarii: 13/08/2013 18:06:23
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: