Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.

Rezervatia mulinologica pe valea Almajului !

Unica in tara.

Bine ati venit.
Situata pe Valea Rudariei, din satul Eftimie Murgu; cuprinde un numar de 22 de mori cu ciutura, asezate de-a lungul cursului apei, pe o lungime de 3 km, o parte dintre ele in sat, iar cealalta in afara satului. In anul 1772 erau consemnate 8 mori, iar in 1874 - 51; din cauza inundatiilor din anii 1827, 1910, 1941 si 1955, mai mult de jumatate din acestea au fost distruse. La inceput, morile erau proprietatea familiilor care contribuisera la construirea ei si poarta numele acestora, numele locului unde este amplasata sau numele unei "familii sef"; astfel, intalnim nume ca: Moara cu Tunel, Rosoanea, Viloanea, Trailoanea, Indaratnica dintre Ruari si Indaratnica de la perete, Firizoanea, Popascu, Humbroanea, Maxinoanea, Vamolea, Brusoanea, Laiata, Moara din tarina, Podu Ilochii.Pe baza unei intelegeri nescrise, fiecare familie are dreptul la un anumit timp de macinat; acest "rand la moara" se poate vinde sau se poate mosteni; o data pe luna, o zi este rezervata intretinerii morii, aici fiecare familie cu rand isi trimite un membru din familie, in caz contrar riscand sa si-l piarda. Faina produsa aici are un gust inconfundabil, bobul de porumb este macinat de pietre cu o viteza mica, fata de viteza morilor de curent.Complexul are o valoare istorica, arhitecturala, etnologica si antropologica deosebita, fiind inscris in Lista Monumentelor Istorice din Romania ca obiectiv de valoare nationala - grupa valorica A. Reprezinta cel mai intins parc mulinologic din Sudul Europei. Deasemenea se poate vizita si biserica rupestra a carei fotografie este atasata aici. Merita tot efortul pentru a vedea ceva unic cum numai la noi se poate vedea.

 
 
 
 
 
 
 
    
Data adaugarii: 11/04/2013 20:13:50
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: