Parteneri:
Prin intermediul unor interfete grafice intuitive, special concepute pentru a fi usor de utilizat, programul de gestiune si de vanzare POB Soft Retail este simplu de folosit oricare ar fi nivelul de instruire în domeniul comertului si IT.
Fiind format din 3 module: POB Server, POB Backofiice si POB Retail, suita POB Soft permite configurarea unor retele complexe.
EMAG

Rezervaţia geologică Dealul Melcilor

Aragonitul din Corund este rezultatul apelor sărate, care izvoresc de aici şi a depunerilor de calcar

 

Pe o suprafata de câteva hectare în granita de nord a Corundului, la 2 km departare de comuna, vizavi de Árcsó, în apropierea drumului principal, la o înaltime de 643 m fata de nivelul marii, se întinde muntele numit Rakodó-hegy sau Rezervatia geologica Dealul Melcului.

Aragonitul din Corund este rezultatul apelor sarate, care izvoresc de aici si a depunerilor de calcar. În locul minelor de aragonit de odiniora putem vedea filoane alcatuite din calcit si aragonit, pietre de izvor, borsóka, depuneri de travertin.Daca în apele sarate de aici ajung plante sau alte obiecte, dupa scurt timp se formeaza în jurul lor o crusta învelitoare si îsi schimba culoarea. Schimbarea ulorii se datoreaza mai ales minereurilor fieroase, iar culoarea galben deschis, stratificarii sulfului. Aragonitul a fost si este folosit ca piatra ornamentala atât în arhitectura exterioara cât si în cea interioara. Substanta separata (kivalt anyag) este vestita piatra semipretioasa, aragonitul din Corund, minerit chiar pâna în secolul nostru. Dat fiind faptul ca este vorba despre un fenomen unic, populatia zonei o numea „piatra pretioasa secuiasca”.

    
Data adaugarii: 03/01/2013 21:12:26
Numarul de comentarii: 0
CAUTARE:

Selecteaza o categorie:

Text:


Acum pe site:
Urmareste-ne pe:
Parteneri agro:
Targuri agro:
Parteneri turism: